Tutulmayan Araba Modelleri

Tutulmayan Araba Modelleri

Araba satın alırken çoğumuz etrafımızdaki insanların kullandığı ve tercih ettiği arabaları daha çok almak isteriz. Bir araba satın alınırken öncelikle dış görünüşü açısından karşıdaki kişiyi etkilemelidir. Tutulmayan araba modelleri yerine araba alacak bir kişinin beğenebileceği arabalar tasarlamak son derece önemli bir konudur.

Her insanın beğendiği araba modeli farklıdır. Ancak bu yakıt, kullanım kolaylığı, motor gücü vs. Çeşitli özellikler araştırıldığında, insanlar genellikle başkalarından olumlu sonuçlar aldıkları arabaları tercih ederler.

Çok fazla bilinmeyen arabaları almak daha sonraki zamanlarda risk oluşturabilir. Bu durum arabayı satarkende olumsuz durum yaratabilir. Yanlış tercih edilen araba, sonraki zamanlarda da çeşitli arızalara neden olabilir.

Tasarım olarak çirkin bir görünüme sahip kullanıcılar tarafından albenisi olmayan, tutulmayan araba modelleri mevcuttur. İsterseniz onlara bir göz atalım.

Amc Pacer 6

Genel olarak ülkemizde görmediğimiz bir araba modelidir. American Motors Corporation firması tarafından üretilen, iki kapılı kompakt bir model olan Pacer, 1975 ile 1979 arasında üretimi yapılmıştır. Pacer 6 nın yuvarlak görünümü ve aerodinamik olan “jellybean” stili, 1970’li yılların tarzını yansıtmaktadır. Bu arabanın gövde alanının %37’si cam olup tutulmayan araba modelleri içerisinde yer almaktadır.

Cıtroen Amı 6

Zaman zaman tuhaf tasarımlarıyla ön plana çıkan Citroen markası, bu sefer çok iddialı. 1961 – 1969 yılları arasında üretimi yapılmış olan AMI 6. Modeli Citroen’in 50’lerdeki otomobili DS’in yüksek orandaki satış fiyatına göre Citroen, daha ekonomik bir model şeklinde üretmeyi başarsa bile 2 CV kadar popüler olamamıştır. Bu araç Tasarım olarak insanlar tarafından ördeğe benzetilmiştir.

Chrysler Pt Cruıser

2000 ve 2010 yılı arasında amerika tarafından üretimi yapılan ve Chrysler markasının başarı yakalayan modellerinden biri olan PT Cruiser modeli olmuştur. Ancak sebebi hiç kimse tarafından bilinmemektedir. Bu araba modeli, donanım özelliği olarak yetersiz olmakla birlikte, eski zamanlardaki hot-rod araçları ve retro akımından esinlenilmiş ama buna rağmen oldukça başarısız bir tasarıma sahip olunmuş bir araba olmuştur.

Chevrolet SSR

Bu araba modelinin insanlar tarafından oldukça beğenilmesine rağmen, daha tutkulu ve bir o kadar detaylara önem veren, otomobil sevenlerin çoğunluğunun daha çirkin gördüğü bir araba olmuştur. Chevrolet SSR modelinin belli bir geometrisi ve tarzı olmamak ile beraber aynı zamanda arabanın tasarımı akıcı değil. Tüm bunlara ilave olarak küçük boyutta olan ve saçma bir şekilde monte edilmiş yan aynalar, arabayı daha da kötü gösteriyor.

Fiat 500L

Sanki bir sabun eritilmeye başlanmış gibi görünümü olan bu arabayı bu şekilde tasarlamışlar gibi görünüyor. Birde dört adet pörtlek göz tasarımında far eklemişler ve araç tasarımımı bu şekilde gerçekleştirmişler. Fiat 500L, tuhaf bir görünüme sahip olmasına rağmen kendi sınıfını içinde yüksek bir başarı görmüştür.

Fiat Multipla

Fiat Multipla, arabaların tarihinde üretimi yapılmış olan en çirkin araba modelleri arasında bulunuyor. Multipla, 2000’li yıllarda dünyanın en çirkin otomobili olarak bilinmektedir. Bu araba o kadar çirkin tasarlanmış ki, arabalardan azda olsa anlayan bir kişinin, bu araba tasarımını beğenmesi neredeyse imkansız. Araba farlarının yerleştirilme konumu çok tuhaf ve bu arabanın ön bölümü bir çirkin ördek gagasını andırıyor.

Ford Scorpıo

Scorpio, Ford markası için önemli bir isim haline gelmiştir. Scorpio ilk olarak 1985 yılında üretimi yapılmıştır. Ancak bu 1994 yılında ortaya çıkan ikinci kuşak, bu araba modelini sonlandırmıştır. Sadece dört yıl daha üretimi yapılan bu araba modeli, yetenekli sürüş özelliklere sahip, iyi bir donanıma sahip, konforlu bir araba olarak, İnsanlar tarafından övgüyle bahsedilirken, tasarım olarak sınıfta kalmıştır. 

Honda Accord Crosstour

Bu arabanın tasarımı aslında o kadar da kötü yapılmamış. aracın ön tarafından bakıldığında genel olarak sıradan bir Honda gibi duruyor. Yan ve arkada kısmından görünümü ise kasaya verilmiş bu değişik tasarım, arabayı neredeyse bakılmasını zorlaştırıyor. Arka tarafından adeta bir devenin sırtını andıran bu arabanın tasarımı, aracın dengesiz ve bir o kadar da kararsız görünümüne sebep oluyor.

2017 Jeep Cheroke

Jeep markasının 2017 senesinde Cherokee modeli için tasarladığı yeni kasası, araba hayranlarının şaşkına çevirmiştir. Bazı insanlar, bu araba modelinin Jeep markasına bir hakaret gibi olduğunu algılıyorlar. Bu tasarımı ile arabanın bir arazi aracı görünümünden uzağa gitmesi, son derece büyük sıradan bir SUV gibi durması insanlara tarafından eleştiri konusu olmuştur. Bu arabadanın en çok beğenilmeyen bölümü de bu kadar büyük bir arabayla uyumsuz olan, küçük boyutlu çizgi şeklindeki farların kullanılması.

Nissan Cube

Nissan Cube, “Cube” adından da bilineceği üzere bu arabanın tasarımı küp olarak tasarlanmış. Ancak bu araba tasarımını yapan ekip, sanki “ Hayır, yalnızca küp tasarımında kalamayız ” diyerek yetmezmiş gibi yuvarlak görünümlü olan ve arabayla iyice uyumsuz görünen camlarını dahil etmişler.

Nissan Juke

Nissan Juke, ilk tanıtıldığı sıralarda mantık sınırlarını aşan tasarımı sayesinde gündemde olmuştu. Otomobil severler tarafından beğenilmeyen ayrı ön far tasarımı yapılan bu araba modeli, bir kertekele ve bir sincabın karışımına benzetilmektedir. Ayrıca bu araba modelinin her türlü parlak renk seçenekleri ile piyasa sunulması da işleri daha da kötü hale getirmiştir.

Nissan Murano Cabrio

Bu modelin ana hedefi, orta yaşlı ve ince zevklerini göstermek isteyen kadınlar olmaktaydı. Nissan’ın Murano Cabrio modeli malesef hiç bir kimseye hitap etmedi. Sadece tuhaf tasarımı sebebi ile büyük bir başarısızlık yaşadı.

Porsche Panamera

Çoğu araba severler tarafından bu güne kadar üretilmiş olan en kötü Porsche modeli olarak biliniyor. Porche, Aslında Panamera araba modeliyle orta boyutlu, pratik ve dört çeker özellikleri ile bir aile için günlük kullanım kolaylığı sunmaktaydı. Bu özelliklerin hepsi arabaya dahil edilip hedeflenen elde edilse bile bunun bedelini aracın tasarımı ödedi.

Pontıac Aztek

Bu araba modeli 2000 ve 2005 yılı arasında üretimi yapılmıştır. Fiat Multipla arabası ile beraber tutulmayan araba moellerinde üretilmiş en çirkin araba olma üzerine yarışan bir araba modeli olmuştur. General Motors imzasını taşıyan ve orta ölçekli olan bir crossover aracıdır. Tasarımı konusunda insanlar tarafından “saldırgan” olaran tanımlansa da çoğu insan tarafından dünyanın en çirkin otomobilleri arasına girmiştir.

Pontıac Trans Sport

Tutulmayan araba modelleri arasında diğer bir çirkin araba olarak seçilmiş olan Pontiac araba modeli de büyük ölçekli olan Trans Sport modeli oldu. Aslında bu araba, konsepti sunulduğunda çok ilgi toplamıştı. Modüler kabini, değişebilir koltuk özelliği sayesinde Amerikan aileleri bu arabayı kullanışlılığı açısından sevmişti. Fakat arabanın sivri ve keskin gövde tasarımı, bu arabayı çirkin yaptı.

SsangYong Rodıus

Tasarımcı Ken Greenley’nin çok kötü gününe gelmiş diğer bir tutulmayan araba modelleri içerisinde bu model de Ssangyong Rodius modeli. Otomotiv piyasasında bu ilk jenerasyon 2004 yılından 2013 yılına kadar üretilmiştir. Bu arabanın tasarımında hedeflenen asıl amaç, lüks bir yatı anlatmak olsa da bu durumun başarılı olduğunu söylemek pek de doğru olmaz. Kötü bir tasarımı olan rodius, çok fazla eleştiri alarak 2008 yılında tasarımı yenilenmiştir.

2016 Toyota Prius

Toyota Prius araba modelinin insanlar tarafından her türlü açıdan çirkin olarak algılanmaktadır. Toyota araba modeli, yeniden tasarım kararı verilene kadar. Bu kötü tasarım, insanlar tarafından kabul edilebilir bir düzeydeydi.

2016’da üretimi yapılan araba modeli, beklenenin dışında daha da çirkin bir araba oldu. Ancak bu araba modeli, fiyatının uygun olması ve çevreci bir araç olmasından başarı elde etmiştir.

2016 Toyota Mirai

Mirai, diğer otomobillere göre düşük karbon ayak izi ile emisyon ve verimlilik açısından çevrede yoğun bir ilgi toplamaktaydı. Önemli bir konu ise Toyota Mirai, hidrojenle çalışmakta ve bu özellik otomotiv sektöründe çok önemli bir adımdı. Ama ne yazıkki “ Geleceğin çirkin arabaları ” akımının bir bölümü haline gelen bir araba tasarımıydı. Yalnızca arabada bulunan bu far tasarımı, bu durumu iyi bir şekilde açıklıyor.

Toyota Yarıs Verso

Neden üretildiği tam olarak anlam kazanmamış olan Toyota Yaris Verso, mini bir MPV olarak 1999-2005 yılları arasında üretimi yapılmış olan bu araba, 3.89 metrelik boyu ve 390 lt’lik bagaj hacmine sahiptir. Bu araba daha çekici bir tasarıma sahip olsaydı bu liste içerisine girmezdi.

Sizlere bu yazımında birkaç tutulmayan araba modellerini açıklamış olduk. Araba tasarımı kadar bir arabanın rengi de önemli bir konudur. Az tutulan araba renklerini bu bağlantımızda bulabilirsiniz.

Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir