Dört Mevsim İçin Üretilmiş Lastikler

Dört Mevsim İçin Üretilmiş Lastikler

Lastikler bir araba için çok önemlidir. Bir insanın ayakkabısı ne ise araba içinde lastik o derece önemlidir. Arabanızda kullanıma bağlı olarak nerede ve ne sıklıkla lastik seçimi yapmanız gerekir? Mevsimlik lastik seçimi olduğu gibi alternatif olarak dört mevsim için üretilmiş lastikler de mevcuttur.

Yazın yaz lastiği kışın da kış lastiği takma ile uğraşmak istemeyenler için dört mevsim için üretilmiş lastikler bulunmaktadır. Ben bir kere ödeme yapıyim en iyisi dört mevsimini alayım derseniz. Piyasada bulunan dört mevsim için üretilmiş lastiklerden satın alabilirsiniz.

İster ilkbahar zamanı olsun, isterse de sonbaharda, mevsimlik lastik değişimi bir çok araç sahibi için uğraştırıcı bir iştir. Bunu altı ayda bir tekrarlatmak da işin cabası. Arabalar için üretilmiş olan dört mevsim lastikler açısından ise durum böyle değildir.

Dört mevsim için üretilmiş lastiklerin bilinen en önemli avantajı, bir kere araca takıldıktan sonra, yaz ve kış mevsimlerinde sürekli olarak lastik değişimi gerekmez. Bu lastiklerin esnek kullanım özelliği, pek çok sürücü tarafından dört mevsim lastikleri tercih etmesi için geçerli bir nedendir.

Dört Mevsim Lastiklerin Avantajları

  • Sıcaklığın +7 derecenin altına düştüğü havalarda diğer yaz lastiklerine göre donma yapmazlar. Bu nedenle yaz lastiklerine göre daha güvenli olurlar.
  • Dört mevsim lastikler sürücüyü sürekli olarak lastik değiştirme, depolama ve olarak bir kış lastiği satın alma gibi masraflara sokmaz. Bu lastikleri satın alırken fiyatları biraz pahalı olsada uzun süre düşünüldüğü zaman daha ekonomiktir.
  • Bu lastiklerin diş derinlik ölçüsü yaz lastiklerine göre daha fazla olup daha kullanımı daha uzun ömürlüdür.
  • Kar yağmayan soğuk havalarda kış lastiklerinden daha iyi yola tutunurlar ve kış lastiğine göre yakıt tüketimleri daha düşüktür.

Dört Mevsim Lastiklerin Dezavantajları

  • Bu lastikler performans sunmak için üretilmemişlerdir, yüksek performans beklentilerini vermezler.
  • Yaz lastiğine göre yapısından dolayı daha çok yakıt tüketimi sağlarlar.
  • Zorlu kış hava şartlarında karlı ve buzlanma olan zeminlerde belirli bir yere kadar yeterli olsalar da iyi bir kış lastiğinin sunduğu performansı veremezler.
  • çok sıcak hava koşullarında yaz lastikleri kadar sıcak asfaltta yola tutunmaları zayıf olur.
  • Yolda giderken fren mesafesi ve viraj dönme gibi durumlarda yaz lastikleri kadar performans göstermezler.

Dört mevsim için üretilmiş lastiklerle araba lastiklerini düzenli olarak her yıl değiştirme gereği duymamak sadece büyük avantaj olmakla kalmaz. Bu lastiklerle, lastiklerinizin takılması için sürekli olarak araba servisine gitme masrafına da girmemiş olursunuz. Buna ek olarak depolama avantajları da vardır. Dört mevsim lastikleri satın alıp taktırdığınızda, artık ihtiyaç duymadığınız lastik setini nerede depolayacağınıza gerek yoktur.

Lastik seçimi yaparken, bu lastikleri normal yaz ve kış mevsimi lastiklerinden ne kadar farklı olduklarıda lastik tercihi açısından önemlidir. Birçok farklı markanın, dört mevsim için üretilmiş araba lastikleri bulunmaktadır. Bu lastikler yaz lastiği yada kış lastiğine göre biraz fazla pahallıdır. Ama sundukları performanslar buna oranla önemlidir.

Diğer lastiklere göre dört mevsim lastikler daha çok yıpranır. Sonuçta mevsimlik olmayıp yaz kış her zaman kullanıldığı için ömürleri de kısa olurlar. Bir arabanın lastikleri değişiklik gösterirse bu durum arabanın yola tutunmasını olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Arabalarda yol tutuşu başlıklı bağlantımıza buradan bakabilirsiniz.

Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir