Arabada Siyah Duman Sorunu Oluşan 4 Önemli Sebep!

Arabada Siyah Duman Sorunu Oluşan 4 Önemli Sebep!

Arabada siyah duman Sorunu, araç sahipleri arasında oldukça yaygın bir sorun olarak görülmektedir. Arabalarda meydana gelen bu talihsiz durum çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Arabanızın egzozundan çıkan siyah dumanlar sizi endişelendiriyor ve ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz!

Siz değerli arabalara ilgi duyan okurlarımız için ele aldığımız bu özel makalede, arabanızın egzozundan çıkan siyah duman sorununun muhtemel nedenlerini ve çözümlerini 4 başlık altında ele alacağız. Keyifli okumalar dileriz!

1-Yakıt Sorunları

Arabada siyah duman sorununa sebep olan yakıt sorunlarından bazıları maddeler halinde listelenmiştir.

  • Yakıt Kalitesi

Yakıtın kalitesi, aracınızın performansını ve egzoz emisyonlarını doğrudan etkiler. Aracınızda düşük kaliteli ya da kalitesiz yakıt kullanmamanız gerekmektedir. Kullanacağınız kalitesiz yakıtlar genel olarak aracınızın yakıt sisteminde birikintilere ve tıkanmalara yol açarak siyah dumanın ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

  • Yakıt Filtresi

Egzozdaki siyah dumanın bir başka muhtemel nedeni ise yakıt filtresinin kirli veya tıkalı olmasıdır. Kirli bir yakıt filtresi, yakıt akışını engeller ve bu da yakıtın tamamen yanmamasına ve siyah dumanın oluşmasına yol açmaktadır.

2-Motor Problemleri

Arabada siyah duman sorununa sebep olan motor sorunlarından bazıları maddeler halinde listelenmiştir.

  • Mevcut Silindirlerin Eksik Çalışması

Aracınızın motorunda meydana gelen eksik silindir çalışması, yakıtın tamamen yanmamasına ve siyah dumanın çıkmasına neden olabilir. Aracınızda meydana gelebilecek bu durum genel olarak aracın rölanti devrinde çalışırken veya araç hızlanırken fark edilmektedir.

  • Motor Yağı

Motor yağı, aracınızın motorunun düzgün çalışması için kritik öneme sahiptir. Kirli veya düşük seviyedeki motor yağı, motorun aşırı ısınmasına ve siyah dumanın oluşmasına neden olabilir. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için aracınızın motor yağını düzenli aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir.

3-Hava Sorunları

Arabada siyah duman sorununa sebep olan hava sorunlarından bazıları maddeler halinde listelenmiştir.

  • Hava Filtresi

Aracınızın hava filtresi kirli veya tıkalıysa, motorun hava alışverişi olumsuz etkilenebilir. Aracınızda meydana gelebilecek olan bu durumda, yakıtın tam olarak yanmaması ve egzozdan siyah duman çıkması muhtemeldir.

  • Egzoz Gazı Devir Daim Sistemi (EGR)

Egzoz gazı devir daim sistemi (EGR), azot oksit emisyonlarını azaltmak için tasarlanmıştır. EGR sistemi tıkalı veya bozuk olduğu zaman motorun performansı etkilenir ve egzozda siyah dumanın oluşmasına neden olabilmektedir.

4-Enjeksiyon Sistemi Problemleri

Arabada siyah duman sorununa sebep olan enjeksiyon sistemi sorunlarından bazıları maddeler halinde listelenmiştir.

  • Yakıt Enjektörleri

Yakıt enjektörleri, motora yakıt püskürtmekten sorumludur. Kirli veya arızalı enjektörler, yakıtın yeterince püskürtülmemesine ve siyah dumanın çıkmasına bunun sonucunda da arabada siyah duman sorunu oluşumuna yol açabilmektedir.

  • Enjeksiyon Zamanlaması

Yakıt enjeksiyonunun zamanlaması önemlidir. Yanlış zamanda enjeksiyon, yakıtın tam olarak yanmamasına ve siyah dumanın meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Arabalarda yakıt tüketimi herkes tarafından düşünülen önemli bir konudur. Bütün herkes arabalarını daha verimli kullanırken aynı zamanda daha az yakmasını isterler. Bununla ilgili bir konumuz olan arabanızın yakıt tüketiminin artmasının 6 muhtemel sebebi başlıklı yazımızdan bilgi edinebilirsiniz.

Keyifli sürüşler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir