Bisiklet Kullanmanın Faydaları

Bisiklet Kullanmanın Faydaları

Bisiklet sürmeyi sever misin ? İki tekerleğin üzerindeyken kendi gücünüzle seyahat etmeyi sever misiniz, size soruyorum ? Belki evet belki hayır ! Duyacaklarınızdan sonra az önce sorduğum sorunun cevabının sizlerden kocaman bir “evet” olacağına inanıyorum. Sürmeyi sevip sevmediğinden emin değilim. Nedenini bilmek ister misin ? Çünkü bisiklet sürmenin sayısız avantajının farkındasınız ama bunları göz ardı etmeyi tercih ediyorsunuz. Daha spesifik olmak gerekirse, araç kullanmak yerine bisiklet sürmenizi tavsiye ederim. Sizlere bu makalemizde bisiklet kullanmanın faydaları hakkında bilgi vereceğiz. Keyifli okumalar.

Otomobillerin hayatımızın en gerekli yönlerinden biri olması mümkündür. Onlarsız bir hayatın nasıl olacağını bile anlayamamamız mümkün. Ancak kısa bir mesafe giderken bile bir an önce araçlarımıza atlayıp motorları çalıştırmamız, bu gibi durumlarla karşılaştığımızda diğer olasılıkları bile isteyerek düşünmediğimizin kanıtıdır. Diğer bir deyişle, anahtarı çevirmek ve motoru çalıştırmak gerekli değilken, bunu yapmanın birçok açıdan zararlı davranışlarda bulunmak olduğunun farkında olmamıza rağmen, çoğu zaman yine de yapmayı seçiyoruz. Gerçekten de hemen hemen her evde en az bir otomobilin olması, bu tür ulaşım araçlarına ne kadar güvendiğimizi gösteriyor. Durum inkar edilemez! Ancak araç kullanmaktansa bisiklet sürmenin bizim için daha uygun olacağı pek çok yer var. 

Örneğin, birbirine yakın yaşayan ve çalışan insanların çoğu, araba ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Dışarı çıkma kararı alıp kısa bir mesafe (birkaç kilometre) gidecek olanlar ise vakit kaybetmeden araçlarına biniyor. Hatta “birkaç adım ötede” tabir edilen yerlere otomobille gidenlerin olduğunu söyleyebilirim. Çünkü ne kadar reddetmeye çalışsak da hepimiz rahat olmaya alışkınız. Gezmeyi gözden kaçırdık. Gün içinde mümkün olduğunca az hareket etmemiz ve mümkün olduğunca az adım atmamız düşünülebilir. Her şeyin farklı olmasını istiyorsanız bir an önce daha fazla yürümeye başlamalı, bisikletiniz yoksa da bir an önce edinmelisiniz. Arabanızın kontağında anahtarı çevirme sayınızı azaltmaya başladıktan sonra, bu ayarın yaşam kalitenizi nasıl artıracağını net bir şekilde anlayabildiğinizden emin olmalısınız. 

Çevreyi Daha İyi Gözlemlemek 

Şu senaryoyu göz önünde bulundurun: Sabah evden çıktıktan sonra ilk iş olarak bisikletinize atlarsınız. İki tekerlek üzerinde iş yerinize, okulunuza, markete veya gitmeniz gereken başka bir yere gidiyorsunuz. Yürüyen insanları, kenarda oynayan yavru kedileri, gözlerinizin içine bakan sokak köpeklerini, çocuklarına yetişmeye çalışan anne babaları, sabah gezintisine çıkan emeklileri, tüccarları görseniz daha iyi olmaz mıydı? kepenkleri kaldırmaya çalışırken işlerinin, kısacası hayatın ta kendisi? 

Elbette gözlemlersiniz. Bisikletle işe gidip gelmenin, otomobil kullanırken fark edemediğiniz sayısız nüansla karşılaştığınızda, daha önce algılayamadığınız şeyleri görmenizi sağladığını anlıyorsunuz. Özetle, daha güçlü bir canlılık duygusu elde edersiniz. Hayat söz konusu olduğunda sadece ev, araç ve oraya vardığınızda gördüğünüz şeylerle ilgili değil. Bu gerçekten pratik ulaşım yöntemiyle gitmeyi seçtiğiniz için, inanılmaz çeşitlilikte seyahat deneyimlerinin keyfine varacaksınız. 

Otopark Yeri Her yer 

Özellikle kadınların bu ayrıcalığa erişimden yararlanabileceğine inanıyorum. Ne de olsa, pek çok kadın sürücünün park etme konusunda mücadele ettiği yaygın bir bilgidir. Bir park yeri bulmak, bir park gurusu olsanız bile çözmesi yeterince zor bir sorundur. Sadece yeterli park yeri yok. Örneğin, birkaç kilometre uzaktaki bir yere seyahat ettiğiniz gerçeğini ele alalım. Ancak ne orada ne de çevrede müsait park yeri olmadığı için aracınızı oldukça uzağa çekmek zorunda kalıyorsunuz. Ve yaptığınız yürüyüş miktarını azaltmak istediğinizde, kendinize daha fazlasını yaptırırsınız. Yağmurdan kaçıp da doluya yakalanmak gibi! Evet, hepiniz aynı durumdaydınız ve inanıyorum ki çoğu zaman park yeri bulamadığınız için rahatsız oluyorsunuz. Bundan hayal bile edemeyeceğim kadar eminim ! Bu sorundan kurtulmak ve istediğiniz yere park edebilmenin verdiği keyifli bağımsızlığın tadını çıkarmak istiyorsanız, bisiklete binmeye başlamalısınız. 

Az Market Alışverişi 

Evet, Bisiklet kullanmanın faydaları arasında başka bir şey daha var. Başka bir deyişle, makul mesafeleri otomobil yerine bisikletle giderseniz, geçmişte olduğundan çok daha az market alışverişi yaptığınızı göreceksiniz. Çoğunlukla, satın aldığınız pek çok anlamsız ürünü saklayacak bir bagajınız olmayacağı gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bu amaçla alışverişe çıktığınızda, fiziksel olarak taşıyabileceğiniz kadar mal almaya özen gösterir ve yakında bir savaş çıkacakmış gibi alışveriş yapma alışkanlığınızı kırarsınız. Sadece o gün ihtiyacınız olan ürünü alırsınız ve diğer insanların bir somun ekmek almak için markete gittiklerinde kollarında poşetlerle çıkma hatasına düşmezsiniz. Sonuç olarak, geçmişte bisiklet sürmenin bu avantajına pek dikkat etmemiş olabilirsiniz, ancak artık bunun farkında olduğunuza göre, bilinçli bir karar vereceğinize inanıyorum. 

Yol Parası 

Birçok iş yerinin çalışanlarına seyahat için ek para sağladığının farkındayız, değil mi? Yani size “yol parası” adı verilen bir ödeme yapılırsa, araba kullanmak yerine bisiklete binmeye karar verirseniz bu parayı cebinizde tutabileceksiniz. Maaşlarınızın artması nedeniyle, finansal kaygılarda başarılı olma şansınız artacak, sahip olabileceğiniz borçlardan daha çabuk kurtulabilecek ve kısacası hiç para kazanmadan daha yüksek bir gelire sahip olacaksınız. bu sağlıklı seyahat seçeneğinin kullanılabilirliği sayesinde diğer değişiklikler. Sadece bir bisiklet kullanarak cebinize giren parayı kolayca tutabileceğinizi düşündüğünüzde, onu çöpe atmaya gerek yok, değil mi ? Hemen hemen her işten para kazanmanın mümkün olduğu bir çağda yaşadığımız için bu şansı iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. 

Zamandan Tasarruf Etmek 

İkamet ettiğiniz şehirdeki trafik sorununun ciddiyetinin farkında değilim; yine de bu konunun hemen her metropolde bireyleri strese soktuğunun farkındayım. Kırmızı ışıkta dakikalarca oturmak zorunda bırakılmak, dikkatsiz davranan diğer sürücülere gaza basmak, trafik kurallarına uymayanlara müstehcen sözler söylemek, kaza sonucu yol kapandığı için işe geç kalmak ve sayısız başka zorlukla uğraşmak, günlük eziyetin bir parçasıdır. Bütün bunlar beni deli ediyor! Ama bunun yerine bisiklete binmeye karar verirseniz işler tamamen farklı bir yöne gider! 

Çünkü bisiklete binmek, özellikle şehirlerde araba sürmenin stresli durumundan kurtulmanızı sağlar. Hedefinize ulaştığınızda bir sinir küpüne dönüşmüyorsunuz, bu nedenle iki tekerlek üzerindeyken istediğiniz rotada gitmekte özgürsünüz. İster inanın ister inanmayın, işleri bu şekilde yaparak gerçekten zaman kazanıyorsunuz. Otomobil kullanmak yerine bisiklet sürmeyi tercih etmenin neden en makul yol olduğunu anlayacaksınız. Ve umarım iki tekerlekli seçeneği seçersiniz. 

Bisiklet kullanmanın faydaları hakkında çeşitli bilgileri sizlere açıklamış olduk. İsterseniz diğer bir konumuz olan Karavan Nedir ? Karavan Fiyatına Etki Eden Faktörler Nelerdir ? Başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir